Nagyvilág

Tömeges házkutatások a duisburgi vérfürdő miatt

A hat olasz életét kioltó duisburgi mészárlással összefüggésben olasz rendőrök és csendőrök mintegy ötven házkutatást tartottak a csütörtökre virradóra a Reggio Calabria tartománybeli San Luca településen olyan személyek otthonaiban, akikről feltételezik, hogy közel állnak a Nirta-Strangio és a Pelle-Romeo maffiacsaládokhoz.

A hatóságok valószínűnek tartják, hogy e két klán viszályának egyik véres fejezete volt a szerda hajnali duisburgi vérfürdő, és attól tartanak, hogy a következő napokban, hetekben elszabadulhat a pokol Calabriában, felújulhat a két maffiacsalád bandaháborúja. A megerősített rendőri, csendőri jelenlét és a házkutatások sorozata mind a vérbosszú folytatásának megelőzését célozza.

Számos házat lakatlanul találtak a csendőrök, amiből arra következtettek, hogy a két viszálykodó bűnözői csoporthoz tartozó személyek a bandaháborúval összefüggésben máshova költöztek. Közben német és olasz nyomozók az Interpol embereinek bevonásával közösen elemzik a német városban két biztonsági kamera felvételeit, amelyeken láthatók a vérfürdő helyszínéről menekülő gyilkosok – jelentette csütörtökön internetes kiadásában a La Repubblica című olasz lap.

A szóban forgó kamerák két cég épületeire vannak felszerelve, és úgy helyezték el őket, hogy az épületeket “szemléljék”, így a tettesek úgyszólván csak véletlenül kerültek a kamerák látókörébe. A menekülő tettesekről készült képkockák túl sötétek ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket lehessen levonni belőlük.

A nyomozók ennek ellenére szinte biztosra veszik, hogy a Ruhr-vidéki városban megölt hat calabriai olasz a San Luca-i bandaháború áldozata. Arról azonban nincs még elképzelésük, hogy konkrétan kik hajthatták végre a véres bűntettet. Találtak már egy állítólagos szemtanút is, aki azt mondta, hogy látta elmenekülni a helyszínről a tetteseket – írta az olasz lap, de nem derül ki jelentéséből, mennyire használható a szóban forgó tanú vallomása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik