Nagyvilág

Robbantottak a Hamász főhadiszállásán

Robbantás történt vasárnap este a Hamász úgynevezett Végrehajtó Erejének, vagyis rendőrségének a gázavárosi főhadiszállása előtt.

A robbanószerkezetet egy szemeteskukába rejtették el. A detonációban nem sérült meg senki sem, és komolyabb károk sem keletkeztek. A tettes vagy tettesek kiléte nem ismeretes. A Végrehajtó Erő fegyveresei a nap folyamán az övezet déli részén három Fatah-tagot vettek őrizetbe, mert egy esküvőn a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű szervezet dalait énekelték.


Az egyik őrizetbe vett Fatah-milicista az egyike annak a 13 palesztinnak, akiket az izraeli hatóságok 2002-ben kiutasítottak az országból, mert több mint száz társukkal részt vettek a betlehemi Születés templomának az elfoglalásban.


A Hamász Végrehajtó Ereje túlnyomórészt az iszlamista szervezet fegyveres szárnyának tekintett Ezzeddín al-Kasszám Brigádok tagjaiból áll, de van köztük egyéb szövetséges csoportosulás tagja is, többek között a Népi Ellenállási Bizottságokból. Az al-Kasszám Brigádoknak 15 ezer számon tartott tagja van, de nem lehet tudni, pontosan hányan tartoznak közülük a Végrehajtó Erőhöz is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik