Nagyvilág

Korrupcióval gyanúsítják Izrael magyarországi nagykövetét

David Admon, Izrael Állam magyarországi nagykövete kész tisztázni magát az őt ért vádakkal kapcsolatban. A nagykövet ellen indult rendőrségi eljárásról ugyanakkor sem a diplomatát, sem a követséget nem tájékoztatták - közölte a nagykövetség vasárnap.

Jeruzsálemben a rendőrség szóvivője vasárnap jelentette be, hogy vizsgálatot indítottak Izrael budapesti nagykövete ellen. A Jediót Ahronót című napilap azt írta, a gyanú szerint a diplomata arra használta fel pozícióját, hogy privát üzleti vállalkozásokat indítson el Magyarországon, és kapcsolatai révén “megnyitott ajtókat” fia és üzletemberek előtt kenőpénz ellenében.


Mikál Hájim rendőrségi szóvivő ebből annyit erősített meg, hogy vizsgálat indult a nagykövet ellen csúszópénzek elfogadásának gyanújával. A jeruzsálemi külügyminisztérium egyik tisztviselője is megerősítette, hogy vizsgálat folyik a nagykövet ellen, de egyéb részleteket ő sem közölt. A tisztviselő név nélkül nyilatkozott, mivel nem volt felhatalmazva, hogy a sajtónak beszéljen az ügyről.


A nagykövetség vasárnapi tájékoztatása szerint “nagykövet úr ismét leszögezte, hogy örömmel áll a vizsgálatok elé, hogy tisztázhassa magát minden alaptalan vád alól”, hozzátéve, a rendőrségi vizsgálatról sem a budapesti nagykövetséget, sem David Admon nagykövetet nem tájékoztatták eddig. Az üggyel kapcsolatban a következő napokban sajtótájékoztatót tart az izraeli nagykövetség – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik