Nagyvilág

A rendőrség nem foglalkozik Malina tanújával

A szlovák rendőrség szerint a Malina Hedvig mellett nyilatkozó férfi által elmondottak nem indokolják a lezárt nyomozás újraindítását – számolt be róla szerdán a pozsonyi Új Szó.

„Semmi olyasmit nem tudtunk meg tőle, amiért újra kellene indítani a lezárt nyomozást, befejezett ügyben pedig senkit sem lehet tanúként meghallgatni” – mondta a lapnak Martin Korch, Szlovákia országos rendőr-főkapitányságának szóvivője.

Malina Hedvig, a Nyitrán tanuló magyar nemzetiségű csallóközi lány tavaly augusztusban véresen, összeverve ment be az egyetemre, és azt állította, hogy két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A külsérelmi nyomok alapján több orvosi látlelet bizonyította, hogy a lányt bántalmazták, de a nyitrai rendőrség két hét múltán azzal zárta le a nyomozást, hogy a lány csak kitalálta a megveretését.


Az ügy számtalan fejleményének egyike, hogy Hedvig ellen hamis tanúvallomás gyanúja miatt vádindítvány is készült, melynek alapján a bíróság akár öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti. A lányt emiatt feljelentő személy azóta öngyilkos lett, majd jelentkezett az egyik szlovák hírtelevízióban egy Zdeno K. nevű nyitrai férfi, aki azt nyilatkozta: ismeri Hedvig egyik támadóját.


Az Új Szó úgy tudja, hogy a Zdeno K. nyilatkozatában tettesként megjelölt 22 éves bőrfejű, Robert B. családja azt fontolgatja, hogy becsületsértés miatt feljelenti a fiuk ellen és Malina Hedvig mellett nyilatkozó férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik