Nagyvilág

Molotov-koktéllal dobálták meg Le Pen szállodáját

Benzines gyújtópalackokkal és petárdákkal dobálták meg tüntetők kedden azt a szicíliai szállodát, amelyben Jean-Marie Le Pen francia szélsőjobboldali politikus is megszállt egy bevándorlási konferencia résztvevőjeként.

A francia hírügynökség fotóriporterének helyszíni tudósítása szerint a garázda tiltakozók körülbelül húszan voltak.

A négynapos szemináriumot az Európai Parlament Identitás, Hagyomány, Szuverenitás nevű szélsőjobboldali frakciója szervezte. A rendezvényt szigorú biztonsági előkészületek kísérték, a résztvevőket szállító busz rendőri felvezetéssel érkezett a helyszínre.

A Flamme Tricolore olasz újfasiszta párt honlapja szerint a tanácskozás célja, hogy megoldást keressenek arra a problémára, amellyel Olaszország mint az „Európába irányuló illegális bevándorlás kapuja” küzd.

Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője a rendezvény alkalmával tartott sajtótájékoztatón felszólalt a bevándorlás ellen. „A bevándorlás minden országban szegénységet von maga után” – jelentette ki. „Franciaországban például meg kellene szüntetni a kettős állampolgárság lehetőségét. Hétmillió szegény él Franciaországban, és ez nagyrészt a bevándorlásnak tudható be” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik