Nagyvilág

Prága is terrortámadás célpontja lehet

Az amerikai ABCNews.com információi szerint Washington már két héttel ezelőtt tudott a glasgow-i merénylet tervéről, és azt állítja, Prágát, mint lehetséges célpontot is megemlítetik az előbbi információkat is tartalmazó titkosszolgálati jelentések.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium állítólag már két héttel ezelőtt tudott titkosszolgálati értesülésekből a glasgow-i repülőtéri merénylet tervéről, de az illetékes skóciai hatóságokhoz nem érkezett figyelmeztetés a jelek szerint – írja az ABCNews.com egy meg nem nevezett vezető tisztségviselőre hivatkozva, akinek betekintése volt az iratokba.

A hírcsatorna jelentése nem tért ki rá, miért akadt el az információ.

Az ABC értesülése szerint Prágát és a Cseh Köztársaság más részeit is megemlítették a szóban forgó titkosszolgálati jelentések terrortámadások lehetséges célpontjaiként.


Michael Chertoff amerikai belbiztonsági miniszter nem kívánta kommentálni az információk elakadásáról szóló hírt, de azt leszögezte az ABC hírműsorának adott nyilatkozatában, hogy minisztériuma mindig mindenféle információt haladéktalanul eljuttat Nagy-Britanniába az illetékes partnerszerveknek.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik