Nagyvilág

Csökkentené működési költségeit az EP

Költségvetési előirányzat-tervezetet szerint az Európai Parlament (EP) 2008-ban 1 milliárd 427 millió 400 ezer eurós kiadással számol. Ebből közel 103 milliót saját forrásokból fedezne – közölte az EP sajtóosztálya.

Az EP „tudomásul veszi azokat a javaslatokat, amelyek 41,8 millió eurós teljes költségvetést biztosítanak a tájékoztatási politikára, amely 10,3 millió eurót tartalmaz a 2009-es európai választásokkal kapcsolatos figyelemfelkeltő kampányra, 9 millió eurót a parlamenti televíziós csatorna (Web-tv) megvalósítására, 15,7 millió eurót az Audiovizuális Központra és 6,8 millió eurót a Látogatóközpont építésének befejezésére”.

A parlament szorgalmazza a Strasbourgban dolgozó személyzet számának korlátozását, és olyan új technológiák fokozottabb felhasználását, mint például a videókonferencia. Az EP 9 millió eurót spórol például az eljárásokról szóló szó szerinti jegyzőkönyvek fordításának megszüntetésével, és a parlament épületeinek „megvásárlása hosszú távon valószínűleg jelentős megtakarítást eredményez”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik