Nagyvilág

Tüntetői csetepaté a G8-csúcs előtt

Kövekkel, palackokkal és festékkel töltött zacskókkal dobált meg rendőrautókat szombaton tüntetők egy csoportja a G8 jövő heti csúcstalálkozója elleni nagyszabású megmozduláson a németországi Rostockban - közölték rendőrségi források.

Az egyik kő betörte egy rendőrautó szélvédőjét. Rátámadtak egy szállodára is, amelyről úgy tudták, hogy ott száll meg az amerikai küldöttség. Egy bank több ablakát betörték. Egy tüntető késsel rárontott egy rendőrre és könnyebben megsebesítette.

A rendőrség becslése szerint mintegy húszezren gyűltek össze az észak-németországi kikötővárosban a “Lehetséges egy másik világ” jelmondattal meghirdetett demonstrációra, a szervezők ötvenezerre tették részvevők számát.

A rendőrség számított a tüntetések erőszakosra fordulására. Mintegy 13 ezer rendőr biztosította az egész napos rendezvény helyszínét, és rohamrendőröket is készenlétbe helyeztek.

A fejlett ipari államokat és Oroszországot összefogó G8-csoport csúcsértekezletét június 6-8. között rendezik meg Heiligendammban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik