Nagyvilág

Fű nőtt a Trafalgar téren

Két napra gyeptéglával rakták ki London egyik központi terét a Visit London aktivistái. A kétezer négyzetméteres gyepszőnyeget pünkösd után leszedték, és rövidesen egy londoni parkba szállítják. Az akcióval az aktivisták a rengeteg külvárosi parkra és zöldövezetre akarták felhívni a turisták figyelmét.

A városi turizmus fejlesztéséért dolgozó Visit London csoport aktivistái egy éjszaka alatt kétezer négyzetméter gyeptéglát pakoltak a National Gallery épülete előtti térre, ahol Nelson admirális szobra is áll. A pünkösdi attrakció annak az akciónak a része, amely megpróbálja London külvárosi, nagyobb zöldterülettel rendelkező részeibe csábítani a londoniakat és a turistákat egyaránt. A kampány segít felhívni a figyelmet arra, hogy London nemcsak a város turisztikai központjából áll, mondta a Visit London vezetője, James Bidwell. Szeretnénk a figyelmet olyan területekre irányítani, mint Bexley Village, Wimbledon, Marylebone és Canary Wharf, tette hozzá.

A FigyelőNetnek nyilatkozó londoniaknak nagyon tetszett a kezdeményezés, a brit média is behatóan foglalkozott a témával, hiszen a Trafalgar téren sosem volt ilyen. A brit fővárosban hagyomány, hogy ebédidőben és munka után a városlakók ellepik a parkokat, ott ebédelnek, pihennek. Ahogy képgalériánkon is látható, a londoniak és a turisták rögtön birtokukba vették az újdonsült ligetet, a frekventáltabb órákban egy tűt sem lehetett leejteni a téren. Az ideiglenes gyepszőnyeg a pár napos kitérő után a nyugat-londoni Bishops Parkba kerül. Nézze meg képgalériánkat!



Fű nőtt a Trafalgar téren 1

Képgaléria!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik