Nagyvilág

Kemény napokat ígér az al-Kaida iraki csoportja

A pótköltségvetés nem segít az amerikai kormánynak megnyerni a háborút, "keményebb napok" várnak az amerikai katonákra - fenyegetett egy iraki fegyveres csoport pénteken internetes közleményben.

“Ne örvendezzetek azon, hogy pénzt különítettek el katonáitoknak, mert Isten segítségével ez nem fogja meggyógyítani a sebeiket, és nem fog semmit megváltoztatni” – utalt az Iraki Iszlám Állam nevet viselő, az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet vezetése alatt álló csoport a pénteken megszavazott százmilliárd dolláros amerikai hadi pótköltségvetésre.


George Bush amerikai elnök csütörtökön azt jósolta, hogy az amerikai katonák heves harcokra számíthatnak a közeljövőben. Az Iraki Iszlám Állam Bush kijelentését felidézve figyelmeztetett: eddigieknél nehezebb idők következnek az amerikai katonákra Irakban.


Szaddám Huszein rendszerének megdöntése – 2003 áprilisa – óta idén áprilisban szenvedte a legnagyobb veszteséget Irakban az amerikai hadsereg: 104 katonájuk esett el. Májusban eddig 90-en haltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik