Nagyvilág

Fico: Malina ügyét kezdettől átpolitizálták

Malina Hedvig ügyét kezdettől fogva befolyásolta a politika - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő szombaton a szlovák állami rádió "Szombati beszélgetések" című politikai műsorában.

“Azok, akik elutasítják a jelenlegi kormánykoalíció politikáját, ellenünk próbálták felhasználni ezt az ügyet” – mondta a rádióműsorban Robert Fico, hozzátéve, hogy a koalíciós partnerek “nem vágóhídra szánt birkák”, hanem emberek, akik el vannak szánva arra, hogy megvédjék magukat.


A miniszterelnök azt mondta, hogy magyar politikai körök abszurd módon beleavatkoztak a szlovák hatóságok vizsgálatába, s megpróbálnak feszültséget szítani Szlovákia és Magyarország között. “Szlovákia egy szuverén ország” – fűzte hozzá. Fico reményét fejezte ki, hogy az ügy nem lesz semmilyen hatással a szlovák-magyar kapcsolatokra a visegrádi négyek (Szlovákia, Csehország, Magyarország és Lengyelország) legközelebbi találkozója előtt.


A szlovák kormányfő szerint a kétoldalú viszonyt kedvezőtlenül befolyásolhatja egy Koszovó ügyében születő rossz döntés és a dél-szerbiai tartomány lehetséges függetlenné válása is, ami precedensként szolgálhat más etnikai kisebbségek számára – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik