Nagyvilág

Izraeli offenzíva a gázai övezetben

Négy légicsapást mért az izraeli hadsereg Hamász-célpontokra Gázában, és este Több mint egytucatnyi harckocsi hatolt be a területre.

Az első izraeli légicsapás egy olyan épületet ért, amely a Hamász közlése szerint elit testőrségének irányítását látták el. Itt palesztin szemtanúk és kórházi források szerint egy ember halt meg, további 45 megsérült. Nem sokkal később egy gépkocsit ért találat, amelyben a Hamásztól származó tájékoztatás szerint a szervezet két magas rangú tisztségviselője utazott. A kocsi egyik utasa meghalt, a másik megsérült. Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint a támadás egy rakétatámadásokra szakosodott különítményt vett célba.

Néhány perccel a második légi csapás után egy lakókocsit ért találat, amelyben egy magas rangú illetékes biztonsági emberei laktak. A Hamász és az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint ennek a támadásnak is egy halálos áldozata volt, a sérültek száma nyolc. Izraeli vezetők szerdán „kemény választ” ígértek az elmúlt napokban izraeli területekre kilőtt rakétákra: Szderót város térségében három nap alatt mintegy 50 palesztin rakéta csapódott be.

A negyedik támadás során az övezet déli részén egy gépkocsit ért rakétatalálat. A támadásban a jármű utasai megsérültek. Washingtonban a Fehér Ház szóvivője úgy vélekedett: Izrael „nagy önmérsékletet tanúsított” az elmúlt napokban a palesztin rakétatámadásokkal szemben, és a csütörtöki támadásokkal „önvédelemhez való jogát gyakorolta”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik