Nagyvilág

Lezuhant egy kenyai utasszállító

Kamerun déli részén lezuhant egy kenyai utasszállító repülőgép 114 emberrel a fedélzetén, diplomáciai források szerint nem tudni magyar áldozatról. A kiküldött katonai és mentőhelikopterek szombat estig nem találták meg a gép roncsait, noha széles sávban kutatják a szerencsétlenség feltételezett körzetét a kameruni közlekedési tárca közlése szerint.

A kameruni állami rádióállomás híradása szerint a Boeing 737-800-as típusú gép Niete településnél zuhant le, amely Kribi kikötővárostól délre fekszik. Észlelték a repülőgép automatikus vészjelzését is – vagyis nem a pilótáét -, s a jeladó körzetébe küldték ki a kutatóhelikoptereket. Később módosították a keresés körzetét, s a kameruni fővárostól délnyugatra fekvő zónában kezdtek el kutatni, ahonnét a helyi lakosok bejelentései alapján egy nagyobb robbanás hallatszott.


Kocsis András, a kenyai magyar nagykövetség konzulja úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy egyelőre nem tudni magyar áldozatról. A Kenya Airways légitársaság közölte, hogy nem sokkal a kameruni Doualából történt felszállást követően vesztették el a rádiókapcsolatot az utasszállító repülőgéppel. A gépen a pontosított adatok szerint 114 ember utazott, 105 utas és a kilencfős kenyai személyzet.


A kenyai légitársaság bejelentése szerint a Boeing utasai között főként afrikaiak voltak – 79-en -, továbbá 21 ázsiai, hét európai és egy amerikai állampolgár. Európai utas öt brit, egy svájci és egy svéd állampolgár volt. Hat utas személyazonosságáról nem tudott egyelőre információkkal szolgálni a Kenya Airways.

A járat helyi idő szerint éjfél után öt perccel indult Doualából és reggel negyed hétre kellett volna megérkeznie a kenyai fővárosba, Nairobiba. Az utasszállító eredetileg Elefántcsontpartról indult, majd leszállt Kamerunban, hogy további utasokat vegyen fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik