Nagyvilág

Time: Bush már nem fontos

Még egy kínai blogger is megelőzi George Busht a Time magazin legbefolyásosabb embereit felsoroló listáján, amelyen az első százban nem is szerepel az amerikai elnök.

A vezetők/forradalmárok kategóriában olvasható a szaúd-arábiai király, a nigériai érsek és a szudáni elnök neve, mint ahogy ott található Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezére, Michael Bloomberg New York-i polgármester és Raul Castro, Kuba ügyvezető elnöke. A legnagyobb befolyású politikusok között van Hillary Clinton, New York állam demokrata párti szenátora, II. Erzsébet brit királynő, Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője és Cipi Livni izraeli külügyminiszter.

Ebben a csoportban található Angela Merkel német kancellár, Barack Obama Illinois állambeli demokrata szenátor, Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház ugyancsak demokrata párti elnöke, XVI. Benedek pápa, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, John Roberts, az amerikai legfelsőbb bíróság elnöke és Arnold Schwarzenegger republikánus párti kaliforniai kormányzó.

Az alkotók/titánok csoportban szerepel Steve Chen és Chad Hurley, a YouTube alapítói, Steve Jobs, az Apple alapító-elnöke, Ken Lewis, a Bank of America elnöke, akárcsak Erik Lie, az Iowa Egyetem pénzügy-professzora. Itt található Shigeru Miyamoto, a Nintendo játéktervezője és Vatanabe Kacuaki, a Toyota elnöke.

A hősök/úttörők kategóriában kapott helyet Tyra Banks, a talk show-t vezető amerikai modell, Warren Buffett üzletember, George Clooney színész, Drew Gilpin Faust, a Harvard Egyetem új elnöke, Roger Federer teniszező, továbbá Michael J. Fox színész, az őssejtkutatás támogatója, Thiery Henry francia futballsztár és Garri Kaszparov orosz sakkozó. A Time szerint a hősök/úttörők közé tartozik Oprah Winfrey amerikai talk show-vezető, valamint Ceng Csin-jan kínai blogger is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik