Külföld

Putyin nyugtalan az észtországi zavargások miatt

admin
admin

2007. 04. 28. 16:17

Vlagyimir Putyin orosz elnök "heves nyugtalanságát" fejezte ki a tallinni szovjet emlékmű áthelyezésével kapcsolatban kirobbant észtországi zavargások miatt az Európai Unió soros elnökségét betöltő Németország kancellárjának, Angela Merkelnek.

Merkel telefonbeszélgetést folytatott szombaton az észtországi válságról Putyinnal és Andrus Ansip észt kormányfővel. Mindkét beszélgetésben megfontoltságot, önuralmat kért a felektől, hogy elkerülhető legyen a helyzet további elmérgesedése. Közvetlen észt-orosz tárgyalásokat javasolt, különösen a parlamentek szintjén – közölte Ulrich Wilhelm kormányszóvivő.

Hozzátette, hogy Merkel és Putyin számos további kérdést is megvitatott, köztük azt az orosz bejelentést, amely szerint Oroszország felfüggeszti az európai hagyományos fegyveres erők korlátozásáról kötött szerződés végrehajtását. Szóba került az amerikai rakétavédelmi pajzs európai elemeinek telepítésére vonatkozó terv is, amelyet Moszkva élesen ellenez. E témákkal kapcsolatban a német szóvivő nem tért ki részletekre.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.