Külföld

A Kreml elismerte, hogy túl keményen járt el

admin
admin

2007. 04. 17. 20:21

A Kreml belátta, hogy az orosz rohamrendőrök túlreagálták a rendszerbíráló koalíció hét végi felvonulási kísérleteit, de az állambiztonsági szolgálat (FSZB) kihallgatásra idézte be a Másik Oroszország két vezéralakját.

A Kreml helyettes szóvivője úgy vélte a Russia Today orosz műholdas tévében sugárzott keddi interjújában, hogy “valóban volt némi túlreagálás a (rendőrök kemény fellépésében), de alapvető szerepük a törvényes rendet biztosításában állt a (moszkvai és szentpétervári) utcákon”.


Dmitrij Peszkov “némi túlzással” vádolta meg a külföldi média képviselőit is a (tiltakozó menetek szétverésének) tálalásában, s egyben marginálisnak minősítette a (Vlagyimir Putyin elnök tekintélyuralmi rendszere elleni) tüntetéseket. Végül sajnálkozott, amiért a (rendszerbíráló) ellenzék “jórészt összeolvadt a radikálisokkal, sőt az ultraradikálisokkal”.


Ezzel Peszkov elsősorban a Másik Oroszországban részt vevő nemzeti-bolsevikokra célozhatott. Ezek vezetőjét, Eudard Limonovot beidézték az FSZB moszkvai igazgatóságára kihallgatásra, akárcsak a koalíció motorjául szolgáló Polgári Egységfront vezetőjét, Garri Kaszparov egykori sakkvilágbajnokot.


Az állambiztonsági ügynökök azt vizsgálják, mennyire minősíthető kettejük hét végi viselkedése szélsőséges cselekményekre való (törvénysértő) buzdításnak.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.