Nagyvilág

Fia szerint már tévézik Saron

„Jobban érzi magát Ariel Saron volt izraeli kormányfő, és még tévét is néz" – állította pénteken fia, Omri Saron egy tévéinterjúban.

Szavai szerint a 79 éves Saron szemével követi a történéseket, sőt kézszorítással vagy tekintetével reagál is azokra. Omri Saron elmondta, apja órákon át nézi a tévét, főképpen természetfilmeket. Kijelentését az orvosok nem kommentálták.

Ariel Saron tavaly január elején került szélütéssel a jeruzsálemi Hadassza kórházba. Azóta több műtétet hajtottak végre agyán és más létfontosságú szervein. Néhány hónappal később átszállították a Tel-Aviv közelében lévő Tel Hasomer kórház rehabilitációs központjába. Az orvosok elmondása szerint ez idő alatt kómában volt, és gyakorlatilag nincs remény állapotának javulására.

Közben felmerült, hogy miképpen rendezik gyógyításának költségeit. A Hadassza kórház arról értesítette a kormányt, hogy a több százezer sékelnyi (1 amerikai dollár 4,1 sékel) kezelési költség már meghaladja azt az összeget, amelyet Saron egészségügyi pénztára megtérít. Az izraeli pénzügyminisztérium egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik