Nagyvilág

Továbbra is magas a légi terrorveszély az USA-ban

Az Egyesült Államok a légi forgalomban továbbra is magas szintűre értékeli a terrorveszélyt, vagyis a narancssárga van érvényben az erre a célra kialakított színskálán, noha már nyolc hónap telt el azóta, hogy Nagy-Britannia állítása szerint meghiúsított olyan robbantásos merényleteket, amelyeket Amerikába tartó repülőgépeken akartak elkövetni.

George Bush amerikai elnök kormányának tisztségviselői azt mondják: semmi nem utal arra, hogy a veszély most kisebb lenne, mint tavaly augusztusban, amikor a brit bejelentés után az Egyesült Államok a repülésre vonatkozóan a legmagasabb foknál eggyel alacsonyabbra emelte a riasztást. Az élet minden más területén akkor és azóta is maradt az eggyel alacsonyabb, vagyis sárga vagy „óvatosságot igénylő” szint az országban.

Christopher White, az amerikai polgári légiforgalmi hatóság (FAA) szóvivője egy minapi interjúban hangoztatta, hogy a „terrorfenyegetettség továbbra is létezik”. A veszély nagyon is valóságos, ezért addig szükséges érvényben hagyni a magas szintű készültséget, amíg a terrorfenyegetettség meg nem szűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik