Nagyvilág

Megalomániás milliárdosnak nevezték Sorost

A Hudson Intézet elnöke szerint Soros Györgyöt nem más, mint egy megalomániás milliárdos, aki szerinte ideológiai alapú propagandakampányt folytat a demokratikusan megválasztott amerikai elnök tönkretételére.

Herbert London, a neves konzervatív agytröszt elnöke a The Washington Times csütörtöki számában közölt cikkében arról írt: a magyar származású üzletember nem közérdekeket szolgáló szervezeteket finanszíroz, hanem olajozottan működő propagandavállalatokat, amelyeket saját hitvilágának szolgálatába állít.

London szerint Soros nézete a terrorizmus elleni háború kapcsán az amerikai baloldali gondolkodás ékes bizonyítéka. Soros, ahogy azt a brit Independent című lapban leírta, úgy véli, George Bush elnök alantas módon visszaél a 2001-es merényletek után keletkezett félelemmel. Soros szerint a republikánus vezetésű Fehér Ház eltúlozza a terrorizmus veszélyét, hogy megnyirbálhassa a polgári szabadságjogokat.

A Hudson Intézet elnöke szerint Soros “alantas pszichológiai okokat” sejt Bush és Dick Cheney alelnök magatartása mögött. A cikk szerzője emlékeztet arra, hogy Soros Az esendőség kora című könyvében Bush politikáját a náci propagandához hasonlította. Később igyekezett visszakozni attól az éles kritikájától, hogy a Bush-adminisztráció a nácik és a kommunisták propagandagépezetét fejlesztette tovább a reklám- és marketingipar újításainak alkalmazásával.


Herbert London úgy látja: bár már a baloldalon is vannak, akik elfordultak Sorostól, nem szabad lebecsülni az üzletember hatalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik