Külföld

Prodi segítségét kérte az elrabolt újságíró

admin
admin

2007. 03. 15. 08:46

Romano Prodi olasz kormányfő közbenjárását kérte kiszabadulása érdekében az afganisztáni tálibok fogságába esett Daniele Mastrogiacomo olasz újságíró az olasz tévécsatornákon sugárzott videoüzenetében.

A szerda este bemutatott felvételen a La Repubblica című olasz napilap különtudósítója többek között elmondta, hogy egészségi állapota megfelelő, s arra kérte Romano Prodi miniszterelnököt, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt szabadon engedése érdekében. A felvételen elhangzott, hogy a képsorok hétfőn készültek.

Prodi szerda este közleményben hangsúlyozta: kormánya eltökélt amellett, hogy az újságíró mielőbbi kiszabadulása érdekében munkálkodjon.

Az újságírót tíz nappal ezelőtt rabolták el fanatikus muzulmán tálib fegyveresek. Dadulla molla tálib parancsnok a múlt hét végén azzal fenyegetőzött, hogy megölik az újságírót, ha Róma nem hívja haza mintegy 1900 fős, Afganisztánban állomásozó katonai egységét, és nem engednek szabadon három elfogott tálib szóvivőt. Az olasz képviselőház múlt csütörtökön az afganisztáni misszió fenntartása mellett szavazott.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.