Nagyvilág

Rátámadtak Cheneyre Afganisztánban

Támadás érte az afganisztáni Bagramban lévő amerikai támaszpontot kedden Dick Cheney amerikai alelnök látogatása idején. A merényletnek eddig legalább 20 halottja volt.

A robbantást a Kabultól 60 kilométerre északra fekvő bázis első biztonsági kapujánál hajtotta végre egy öngyilkos merénylő, ahol éppen a támaszponton dolgozó afgánok várakoztak a belépésre. A terrorakcióban a helyi amerikai és afgán illetékesek szerint legalább 20 afgán meghalt, és további 19-en megsebesültek. Az afgán védelmi minisztérium viszont arról számolt be, hogy 18 afgán munkás mellett három „külföldi katona” is életét vesztette.

A támaszpont belsejében tartózkodó Cheney, aki éppen az amerikai katonákkal reggelizett, sértetlen maradt. Az amerikai bázisparancsnok úgy nyilatkozott, hogy a fenyegetést „valószínűleg nem az alelnöknek szánták”.

Az amerikai alelnök a bázison töltötte a keddre virradó éjszakát, mivel a rossz időjárás miatt nem tudott elutazni Kabulba a Hamid Karzai afgán államfővel hétfőre tervezett találkozójára, így a megbeszéléseket keddre halasztották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik