Nagyvilág

Női öngyilkos merénylő robbantott Bagdadban

Legkevesebb negyven ember meghalt, amikor egy női öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a bagdadi egyetem gazdasági és közigazgatási karának épülete előtt.

A merénylő vasárnap a Musztansziríja egyetem többnyire síita diákok által látogatott gazdasági karának épülete előtt összegyűlt tömegben hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet. „A támadó egy csadort viselő nő volt, nejlonszatyrokkal a kezében” – közölte egy név nélkül nyilatkozó biztonsági illetékes. Az al-Irakíja állami televízió által megszólaltatott szemtanúk is megerősítették, hogy a merénylő nő volt.


A szunnita szélsőségesek által elkövetett öngyilkos támadások szinte mindennaposak Irakban, ám nőket ritkán vetnek be. Két korábbi eset ismert, amelyben nők áldozták fel életüket robbantásos merényletekben: 2005 szeptemberében az Irak északi részén fekvő Tell-Áfárban robbantotta fel magát egy nő, ugyanazon év novemberében pedig egy belgiumi születésű, az iszlámra áttért nő intézett támadást egy amerikai gépkocsikonvoj ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik