Nagyvilág

Titokzatos gyilkosságok Londonban

Két hét alatt már a negyedik fiatalembert lőtték le a brit főváros déli részében, a 20 éves áldozatot szombaton London Hackney negyedében, gépkocsijában érték a halálos lövések - közölte a Scotland Yard.

Manchesterben három személyt szállítottak lőtt sebekkel kórházba, ők két utcai lövöldözésben sebesültek meg az északnyugat-angliai nagyvárosban.

Londonban szerdán saját otthonában, erőszakos behatolás nélkül lelőttek egy 15 éves fiút. Február 6-án hasonló körülmények között öltek meg egy tinédzsert a dél-londoni Peckham kerületben, pár nappal korábban pedig Streatham negyedében egy jégpályán lőttek le egy 16 éves fiút.

A gyilkosságok ügyében nyomozó csoport illetékese a hét közepén arról beszélt, hogy a lőfegyver szinte státuszszimbólummá, tiszteletet parancsoló, “divatos kiegészítővé” vált a fiatalok körében. Manapság már nem csak a kábítószer-kereskedők, hanem egyre több tinédzser is tart magánál lőfegyvert, amelyet aztán bűncselekmények elkövetéséhez használ.

A Scotland Yard a hét végén fegyveres járőröket vezényelt London déli körzeteinek utcáira. A rendőrök átvizsgáltak számos gyanús gépkocsit, és őrizetbe vettek három férfit. John Reid brit belügyminiszter bejelentette, vizsgálja annak lehetőségét, miként szigoríthatnák a fegyveresen, illetve a bandák által elkövetett bűncselekményekre kiszabható büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik