Nagyvilág

Merényletekkel fenyeget az Iszlám Dzsihád

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet az Egyesült Államok közel-keleti érdekeltségei elleni merényleteket helyezett kilátásba kedden, amennyiben a mozgalom vezetőjét, Ramadán Abdalláh Sallahot bármilyen bántódás éri.

“Az Iszlám Dzsihád főtitkára elleni bármilyen támadással a térség amerikai érdekeltségeit veszélyeztetik” – erősítette meg közleményében Abu Ahmad, a szervezet al-Kudsz Brigádok nevű fegyveres szárnyának szóvivője. A fenyegetést azt követően jelentették be, hogy az Egyesült Államok hétfőn ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki Sallah fejére, akit zsarolásért, gyilkosságért és pénzmosásért köröznek.


A jelenleg 48 éves, Damaszkuszban élő Sallah az Iszlám Dzsihád egyik alapítója, s 1995 óta vezeti az Iránhoz közeli, számos Izrael-ellenes merényletért felelős mozgalmat. A négygyermekes családapa ezt megelőzően közgazdaságtant tanított a gázai Iszlám Egyetemen, majd doktori címet szerzett Nagy-Britanniában, és Floridában működtetett egy iszlámmal kapcsolatos oktatási központot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik