Nagyvilág

Már a harmadik levélbomba robbant Nagy-Britanniában

Három napon belül a harmadik levélbomba robbant fel szerdán egy olyan brit közhivatalban, amelynek tevékenysége valamely módon a közúti közlekedéssel van összefüggésben. A rendőrség a legutóbbi incidens után felfedte, hogy három héten belül ez volt a hetedik hasonló támadás.

Szerdán a DVLA, a vezetői engedélyek kiállításával, valamint a járművek nyilvántartásával foglalkozó országos hivatal swansea-i központjában robbant fel egy postai küldeménybe rejtett szerkezet, megsebesítve négy alkalmazottat, akiket kórházba szállítottak. A levelet kibontó munkatársnő kézsérüléseket szenvedett.

Előző nap a Vantis nevű könyvelőcég wokinghami központjában robbant üvegszilánkokat is tartalmazó levélbomba, megsebesítve két alkalmazottat. Hétfőn a Capita nevű pénzügyi szolgáltató társaság londoni központjában robbant fel egy hasonló szerkezet a postabontó egyik alkalmazottjának kezében.


Ken Livingstone polgármester rendelete értelmében két hét múlva jelentősen kiszélesítik nyugat felé a torlódások és a levegőszennyezés csökkentése, valamint a tömegközlekedés fejlesztése céljával létrehozott, díjasított behajtási övezetet.


Nem három, hanem hét robbant


A brit rendőrség a szerdai eset után felfedte: január 18-a óta összesen hét levélbomba robbant különböző nagy-britanniai címeken, köztük egy magánszemély lakásán. A szerkezetek összesen kilenc személyt sebesítettek meg könnyebben.
Január 18-án egyszerre három levélbombát küldtek közép- és nyugat-angliai cégeknek: ezek mindegyike az igazságszolgáltatásnak, illetve a rendőrségnek végez szakértői tevékenységet.


A rendőrség szerint összehangoltnak tűnő akciósorozatról van szó, olyan közintézmények ellen, amelyek tevékenysége valamiképpen összefüggésben áll az autósokat sújtó anyagi terhekkel vagy rendőrségi intézkedésekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik