Nagyvilág

Meciar elhagyta a kórházat

Meciar elhagyta a besztercebányai kórházat, egy héttel szívműtéte után.

Egy héttel sikeres szívműtétje után vasárnap elhagyta a kórházat vasárnap Vladimír Meciar, a szlovák kormánykoalícióhoz tartozó Néppárt – Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal (LS-HZDS) elnöke.


Meciart a besztercebányai (Banská Bystrica) szívsebészeten azért kellett megműteni, mert hosszú ideje szívpanaszai voltak, s csak egy bonyolult, többszörös “bypass” beépítése ígérte a gyógyulását. A műtétet az unokatestvére, Peter Meciar vezetésével a múlt vasárnap hajtották végre. Korábban egyszer már elterjed a hír, hogy megoperálták Meciart, de az akkor nem felelt meg a valóságnak.


A szlovák orvosok szerint Meciar szervezetében a műtét után semmilyen rendellenesség nem lépett fel. Vasárnaptól néhány hétig otthon kell pihennie, ahol majd a felesége tartja szemmel, aki egyébként orvos. A háromszoros exminiszterelnök várhatóan február derekától ismét rész vesz a szlovák parlament munkájában, ahol az általa alapított Néppárt – Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (LS-HZDS) képviselőjeként van jelen és a tagja a három párti, Robert Fico vezette kormány koalíciós tanácsának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik