Külföld

Kemény büntetés vár a rasszistákra Olaszországban

admin
admin

2007. 01. 26. 07:00

Akár három év börtönre is ítélhetik a kormány által csütörtökön egyhangúlag jóváhagyott törvénytervezet értelmében azt, aki a faji felsőbbrendűség eszméjét hirdeti Olaszországban.

Ha a parlament is megszavazza Clemente Mastella igazságügy-miniszter tervezetét, az olasz bírák még ennél is súlyosabb, akár 4 év börtönnel sújthatják azokat, akik a diszkrimináció cselekményét követik el vagy ilyenre bujtanak fel a faji, nemzeti, nemzetiségi, vallási és nemi hovatartozás, vagy a szexuális irányultság alapján.

A minisztérium közleménye szerint a törvénytervezet előirányozza egy, a holokauszttal kapcsolatos nemzetközi nevelési program finanszírozását és egy új testület életre hívását az antiszemitizmus olaszországi megnyilvánulásainak figyelésére.

A törvény elfogadását a január 27-i holokauszt-emléknaphoz időzítették. A tervezet büntetni rendeli az emberiesség elleni bűncselekményekre való felbujtást és az ilyen bűncselekmények mentegetését, anélkül azonban, hogy konkrétan említést tenne a holokauszt tagadásáról.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.