Nagyvilág

Szlovákiában még nincs rendkívüli hóveszély

Ellentétben a szomszédos Csehországgal, ahol súlyos gondokat okoz a havazás, Szlovákiában egyelőre szelídebb az időjárás.

Még kedden az ország nagyobbik részén havazott, de az ország déli és keleti régióiban a havazás később esőre váltott, így estére nyoma sem volt a hónak, ellenben gondokat okozott a hólé. Északabbra, Árvában és Közép-Szlovákiában jóval nagyobb mennyiségű nedves hó hullott, nehezítette a közlekedést, sok közúti balesetet idézett elő, a nehéz hó súlya alatt fák dőltek az utakra és a sínpályákra.

A Besztercebánya (Banská Bystrica) és Breznóbánya közötti út a nedves hóréteg miatt szerdán is csak nehezen volt járható, ezért erről a szakaszról kitiltották a tíz tonnánál nehezebb teherjárműveket.

A kedvezőtlen közlekedési viszonyok a Magas Tátra alatt fekvő térségben számos közúti balesetet idéztek elő. Az ország területén a hőmérséklet csak a magaslatokon süllyedt fagypont alá, és az előrejelzések szerint fagyok szerdán éjszaka is csak a magasabban fekvő területeken várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik