Nagyvilág

Robbantottak az al-Arabíja gázai irodájában

Nagy erejű robbanás okozott súlyos károkat hétfő este az al-Arabíja arab nyelvű műholdas televízió gázai irodájában. Személyi sérülés azonban nem történt, mert senki sem tartózkodott a helyiségekben.

A detonáció következtében kisebb károk keletkeztek a Reuters brit hírügynökség közeli épületében is – közölték szemtanúk. A helyi hatóságok még nem állapították meg a robbanás okát, de az al-Arabíja irodájának a vezetője szerint bűncselekmény történt: nem csak a tévé-csatorna, hanem a sajtószabadság ellen.

A dubaji székhelyű al-Arabíja gázai irodája a múlt hét óta több fenyegetést is kapott. Egy névtelen telefonáló a múlt héten azzal vádolta meg a televíziót, hogy nem objektív, miután egy ellentmondásos riportot sugárzott Iszmáil Haníje palesztin kormányfőről, akinek a mozgalma, a Hamász tagadja, hogy bármi köze lenne a robbanáshoz, illetve a fenyegetésekhez.


A mozgalom korábban jelezte, hogy kifogásolta az interjút, mert szerinte az al-Arabíja önkényesen megvágta a kormányfő szavait, de a Hamász hangsúlyozta, hogy az ügyben jogorvoslatért kizárólag törvényes eszközökhöz folyamodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik