Nagyvilág

Véres merénylet Bagdadban

Legalább hetvennégy ember vesztette életét és 142 megsebesült hétfőn két robbantás következtében Bagdad központjában, egy túlnyomórészt síiták lakta kereskedelmi negyedben.

Egy autóba rejtett és egy szatyorban elhelyezett pokolgép alig néhány másodperces időkülönbséggel robbant fel a Báb es-Sarki negyedben, a Tigris folyó partja közelében, egy bolhapiacon. Egy öngyilkos merénylő 63 ember életét oltotta ki a múlt hónapban ugyanebben a körzetben.

Néhány órával korábban autóból tüzelő ismeretlen fegyveresek megöltek egy leányiskolába tartó tanárnőt Bagdad nyugati, főként szunniták által lakott Hadra negyedében. A tanárnő sofőrje is megsebesült. Két aknagránát csapódott be Bagdad egyik déli körzetének egy általános iskolájába. Egy nőt – gyermekére váró anyát – megöltek a repeszek, nyolc iskolás megsérült.

Az újabb merényletek időben egybeesnek azzal, hogy az Egyesült Államok megkezdte az erősítésként Irakba küldendő újabb amerikai csapatok helyszínre vezénylését. Az amerikai kormány közlései szerint a csapaterősítés azt a célt szolgálja, hogy sikerüljön rendet teremteni az erőszaktól, elsősorban felekezeti erőszaktól dúlt iraki fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik