Külföld

Alaptalannak bizonyult az orosz terrorveszély

admin
admin

2007. 01. 17. 17:26

Egyelőre nem igazolódott Oroszországban a terrorveszélyről szóló figyelmeztetés, amelyet az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kapott külföldi társszervektől, miszerint támadás készül a felszíni tömegközlekedés és a metró ellen.

Nyikolaj Szincov, a Nemzeti Terroristaellenes Bizottság (NAB) szóvivője szerdán közölte, hogy a figyelmeztetés nyomán előző nap számos megelőző lépést tettek, és fokozott készültségbe helyezték az antiterrorista egységeket is. Az elrendelt intézkedések hatására a minimálisra csökkent egy terrorcselekmény elkövetésének veszélye a tömegközlekedési eszközökön.

Moszkvában, Szentpéterváron és más kulcsfontosságú oroszországi központokban több mint ötezer fővel erősítették meg az említett tömegközlekedést vigyázó belügyi erőket. Az orosz vasutasok erősítették az alagutak és hidak védelmét. A pályaudvarok környékéről eltávolították a gazdátlannak látszó autókat. A moszkvai metró és a Moszkva környéki HÉV állomásain a szokásosnál is sűrűbben hívták fel hangosbeszélőkön az utasokat a gyanús tárgyak bejelentésére.

A külföldről kapott terrorfigyelmeztetés végül is alaptalannak bizonyult – mondta Nyikolaj Szincov, aki azonban nem szólt arról, hogy lefújták volna a készültséget.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.