Külföld

Afganisztánban és Pakisztánban járt Clintonné

admin
admin

2007. 01. 15. 07:09

Afganisztánban és Pakisztánban tett vasárnap villámlátogatást Hillary Clinton, New York-i szenátor, aki elsősorban az afganisztáni helyzetet vitatta meg a két ország elnökével.

Az amerikai kongresszus küldöttségének tagjaként Hillary Clinton – aki a Demokrata Párt egyik legnagyobb támogatottságú potenciális elnökjelöltje a 2008-as választásra – Evan Bayh demokrata párti szenátorral és John McHugh republikánus képviselővel előzőleg Irakban járt.

Hillary Clinton Kabulban Hamid Karzai afgán elnökkel, majd afgán nők csoportjával folytatott megbeszélést. Karzaival további csapatok afganisztáni átvezényléséről, az Afganisztán és Pakisztán közötti feszültség kiéleződéséről, az újjáépítésről, valamint a nők jogairól tárgyalt az amerikai politikus.

A küldöttség Afganisztánból még vasárnap a kelet-pakisztáni Lahorba utazott tovább, ahol Pervez Musarraf pakisztáni elnökkel ugyancsak az afganisztáni helyzetről és a térséget érintő egyéb kérdésekről folytatott eszmecserét. A pakisztáni elnök tájékoztatást adott kormányának azon lépéseiről, amelyek a pakisztáni-afganisztáni határ biztonságossá tételét célozzák.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.