Nagyvilág

Pokolgép robbant Afganisztánban

Egy asszony, két újszülött gyermeke és a gyermekek nagyanyja halt meg Kelet-Afganisztánban vasárnap, amikor az autójuk közelében felrobbant egy út mentén elhelyezett pokolgép.

Az ikrek apja és a gépkocsivezető is megsebesült a Host tartományban történt merényletben – közölte Dzsamal Arszallah tartományi kormányzó. Az ikrek szombaton születtek, és a szüleik hazafelé tartottak velük a falujukba – tette hozzá Arszallah.

Egyelőre nem tudni, a támadók miért vették célba a járművet. A lázadók rendszeresen támadnak járőröző afgán és külföldi katonákra az út mentén elhelyezett pokolgépekkel.

Vasárnap a dél-afganisztáni Hilmend tartományban két motorkerékpáros támadó egy főiskolai vezetőt lőtt agyon. Abdul Rahim a mecsetből távozott a Lashargáh közelében lévő Csanger mecsetjéből, amikor a támadók rálőttek – közölte Szajful Maluk Nuri, a tartomány oktatási vezetője.

A tálib fegyveresek megfenyegették a tanárokat: megölik őket, ha továbbra is Hamid Karzai elnök kormányának dolgoznak. 2006-ban mintegy 20 tanárt gyilkoltak meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik