Nagyvilág

Látnokok is keresik az eltűnt indonéz utasszállítót

A három napja tartó megfeszített keresés ellenére csütörtökön sem akadtak a Boeing nyomára, amely Jáva szigetéről indult Sulawesi (Celebesz) felé, majd eltűnt a radarképernyőkről.

Péntek virradatkor folytatják a kutatást, amelyre nagy erőket mozgósítottak, az indonéz hadsereg hajói és repülőgépei mellett már egy infravörös felderítő rendszerrel felszerelt szingapúri katonai repülőgép is részt vesz a keresésben. A mentőegységeket látnokok is segítik abban a reményben, hogy még ráakadhatnak a jakartai központú, Adam Air magán légitársaság gépére, bár eddigi állításaik a szerencsétlenség helyéről rendre hamisnak bizonyultak.

A szárazföldön kereső, rendőrökből és katonákból álló 2000 fős mentőcsapat is folytatja munkáját, egyre nagyobb a valószínűsége annak a feltételezésnek, hogy a százkét emberrel a fedélzetén eltűnt indonéz utasszállító a tengerbe zuhant. “A pilóta és az ujungpandangi repülőtér irányítótornya közötti utolsó kapcsolatfelvétel arra utal, hogy az utasszállító a tenger felett repült” – mondta az ujungpandangi légi támaszpont parancsnoka. Kormánykörökből származó értesülések szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy a repülőgépet eltérítették vagy terroristák kezére került volna.

A hatfős személyzettel felszállt repülőgépen 96 utas tartózkodott, köztük három amerikai és tizenegy gyermek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik