Nagyvilág

Az iráni elnök levelet írt a pápának

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök levelet írt XVI. Benedek pápának, amelyben a különböző vallások együttműködésére hívja fel a figyelmet.

„Ez nem politikai levél – mondta újságíróknak Ehszan Dzsahandideh, a teheráni elnöki hivatal egyik sajtófelelőse. – Ahmadinezsád elnök hangsúlyozta levelében a próféták közös tanításait és annak fontosságát, hogy e tanítások alapján új politikai és emberi kapcsolatokat teremtsünk.” A sajtófelelős azt is hozzátette, hogy a világ országai közötti „jelenlegi igazságtalan kapcsolatok megjavításához szükség van a különböző vallások együttműködésére”. A külügyminiszter egyébként délben találkozik XVI. Benedek pápával, hogy átadja neki Ahmadinezsád írásos üzenetét.

Az iráni elnök korábban már írt levelet George Bush amerikai elnöknek, Angela Merkel német kancellárnak és az amerikai népnek. Novemberben az amerikai népnek egyebek közt azt üzente, hogy az amerikai csapatok távozzanak Irakból. Júliusban Merkelnek küldött levelében azt írta, hogy Németországot több mint hatvan éve kizsákmányolják a „pénzéhes cionisták”. Bushhoz intézett májusi levelében Ahmadinezsád keményen bírálta az amerikai politikát, főként Irakkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik