Nagyvilág

Megsebesítették a Fatah egyik tisztjét

Álarcos fegyveresek súlyosan megsebesítették szombat reggel a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah biztonsági szolgálatának ezredesét - közölték szemtanúk és helyi kórházi illetékesek.

A magas rangú tiszt gépkocsiján hivatalába hajtott, amikor több orvlövész tüzet nyitott rá. Az ezredes a mellkasán szenvedett súlyos sérüléseket, kórházba szállították, állapota válságos. A lövöldözésben könnyebben megsebesült egyik testőre, és az utcán a tűzharcba belekeveredett kilenc éves kislány is.

A támadást senki sem vállalta, de valószínűnek tűnik, hogy a Hamász szélsőséges szervezet és az elnökhöz hű erők közötti, egyre szélesedő fegyver harc újabb eseményéről van szó. Bár négy nappal ezelőtt a szembenálló felek tűzszünetet kötöttek, azóta is folynak a kisebb összecsapások.

Ugyancsak szombaton hajnalban néhány perces tűzpárbaj zajlott le Gáza városban az elnöki hivatal és a mellette lévő, Hamász vezette külügyminisztérium épületei körül. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik