Nagyvilág

Berlusconi még a héten elhagyja a kórházat

Silvio Berlusconi jól van, és még ezen a héten visszatér Olaszországba – jelentette ki keddi nyilatkozatában a jobbközép ellenzéki vezető egyik szövetségese, Gianfranco Fini, a jobboldali Nemzeti Szövetség (AN) feje.

Az előző napon sikeres szívműtétet hajtottak végre az Egyesült Államokban az olasz ellenzéki vezetőn, médiamágnáson. Keddi sajtójelentések szerint az orvosok a 70 éves politikus szívritmuszavarait szüntették meg. Arról konkrétan nem esett szó a tudósításokban, hogy beültettek-e a szervezetébe szívritmus-szabályozót, amint korábbi, előzetes sajtójelentések feltételezték.

A dúsgazdag olasz üzletember-politikus vasárnap érkezett az Ohio állambeli Cleveland szívklinikájára. Berlusconi eredetileg azt tervezte, hogy legfeljebb 24 órát tölt a clevelandi szívklinikán, de a La Repubblica című római lap értesülése szerint ennél hosszabbra nyúlik majd ott-tartózkodása.

Berlusconi egy novemberi pártrendezvényen ájult el. Az orvosok szívritmuszavart diagnosztizáltak nála, ami – különösen a politikus életkorát tekintve – nem nevezhető súlyos, különleges rendellenességnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik