Nagyvilág

Megvan a brit prostituáltgyilkosságok gyanúsítottja

A brit rendőrség hétfőn letartóztatott egy 37 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt öt prostituáltat.

A rendőrség hétfő délelőtt jelentette be, hogy kora reggel őrizetbe be vett egy 37 éves férfit a közeli Felixstowe környéki lakásában. A közlemény szerint az illetőt gyanúsítják mind az öt gyilkosság elkövetésével.

A gyilkosságsorozatot az egyébként csendes, a bűnözést szinte csak hírből ismerő kelet-angliai Ipswich kisváros környékén hajtotta végre a gyanúsított, aki rövid idő leforgása alatt öt prostituáltat fojtott meg. Az utóbbi évtizedek legsötétebb nagy-britanniai sorozatgyilkossági ügyét vizsgáló nyomozók a Suffolk grófságbeli kisváros környékén alig tíz nap alatt öt fiatal nő lemeztelenített holttestére bukkantak. Az egyik áldozat terhes volt. A lehetséges tanúknak megadott rendőrségi telefonszámra több mint tízezer hívás futott be.

A sajtó máris újabb Hasfelmetszőként emlegeti az ismeretlen sorozatgyilkost, felidézve a kelet-londoni prostituáltak XIX. századi rémét, akit soha nem sikerült elkapni. Az ipswichi rém mindazonáltal nem késsel követte el gyilkosságait, hanem megfojtotta áldozatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik