Nagyvilág

Kilencen meghaltak egy szibériai kórháztűzben

Legalább kilencen meghaltak és 16-an megsebesültek Oroszországban, a dél-szibériai Kemerovo tartományban egy pszichiátriai intézetben kiütött tűzben - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A Tajga városától 11 kilométerre lévő intézményben helyi idő szerint szombaton késő délután szólalt meg a tűz vészjelzése, de a személyzet csak másfél órával később riasztotta a tűzoltókat. A helyi hatóságok azonnal vizsgálatot indítottak a késedelem okának kiderítésére – idézte a minisztériumi illetékeseket az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

Az ITAR-TASZSZ úgy tudja, hogy a kórház személyzete előbb megpróbálta megfékezni a lángokat, de az intézményben dolgozó hét beosztott ember közül csak ketten tartózkodtak a katasztrófa idején az épületben.

Mint a tartomány kormányzója elmondta, a lángok a tető több mint 1200 négyzetméterét, valamint a legfelső emelet 600 négyzetméteres részét elpusztították. A téglaépület a második világháború idejéből származik, de azóta felújították, és rendelkezett az összes szükséges tűzjelző berendezéssel. A tűz kitörésekor 223 ápolt volt a kórházban.

Ezen a hét végén ez volt a második kórháztűz Oroszországban. Moszkvában szombatra virradóra egy detoxikáló központban kitört tűzvészben 45 nő vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik