Nagyvilág

Pinochet csak színlelte a szívrohamot?

Némileg javult Augusto Pinochet volt chilei diktátor-elnök egészségi állapota, de élete továbbra is veszélyben van – számolt be róla a santiagói katonai kórház helyi idő szerint hétfőn nyilvánosságra hozott orvosi jelentése.

Pinochet vasárnap kapott szívrohamot, majd a gyógyintézetben megoperálták. Fia szerint a műtéttel a halál torkából hozták vissza apját.


A 91 éves tábornok állapota stabilizálódott, de még az intenzív osztályon ápolják. Az orvosok szerint az a fontos, hogy túlélte az infarktust követő 48 kritikus órát. A beteg már magánál van, beszélget és táplálkozik – mondta egyik orvosa.

Pinochet állapotának gyors javulása egyesekben azt a gyanút keltette, hogy a szívroham meg sem történt, bejelentése csak arra szolgál, hogy a tábornok a betegség révén bújjon ki a felelősségre vonás alól.

Ha egy 91 éves ember, aki cukorbajban és más betegségekben szenved, szívrohamot és tüdőödémát kapna, akkor meghalna – mondta kedden, orvosokkal való konzultációja után Hugo Gutiérrez ügyvéd, akinek ügyfelei perben állnak Pinochettel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik