Külföld

Füvet termesztettek magyarok Szlovákiában

admin
admin

2006. 11. 29. 12:27

Csúcstechnológiával termesztettek marihuanát egy hajdani vágóhídon a szlovákiai Nyitrán, ahol öt magyar állampolgárt vettek őrizetbe.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közöl részleteket, a SME című szlovák liberális napilap szerdai közléséből azonban tudni lehet, hogy a szlovák rendőrség drogellenes kommandójának rajtaütésekor bebizonyosodott: egy osztrák személy tulajdonában levő hajdani vágóhíd három csarnokában különleges, úgynevezett „bonsai-marihuánát” termesztettek, csúcstechnológiával, mesterséges fény és magas páratartalmat biztosító berendezések segítségével.

A helyszínen a rendőrség öt embert, a telep osztrák tulajdonosát és négy magyar állampolgárságú személyt vett őrizetbe – írja a lap.
Az MTI tudósítója a pozsonyi magyar nagykövetség konzuljáról, Riskó Nagy Lászlótól úgy értesült, hogy a rendőrség a nagykövetség érdeklődésére megerősítette a lap közlését, egyszersmind pontosította: a helyszínen nem négy, hanem öt magyar állampolgárt vettek őrizetbe. Mindnyájan férfiak, a legidősebb negyvenéves.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.