Külföld

Megfenyegették a meggyilkolt orosz újságírónő két kollégáját

admin
admin

2006. 11. 27. 17:01

Halálosan megfenyegették a Novaja Gazeta két munkatársát, aki kolléganője, Anna Politkovszkaja meggyilkolásáról, illetve az észak-kaukázusi helyzetről jelentetett meg cikket a független orosz folyóiratban - közölte hétfőn az újság szerkesztősége.

Az egyik írást az oroszországi emberi jogokkal, így a csecsenföldi helyzettel foglalkozó Anna Politkovszkajának szentelték, akit október 7-én lőttek agyon Moszkvában a bérházban, ahol lakott – írta a Novaja Gazeta internetes honlapján. A másik cikk az “észak-kaukázusi helyzetet” taglalta, ahol naponta történnek összetűzések a rendfenntartó erők valamint az iszlámista és szakadár lázadók között.

A két újságírót, akinek a nevét nem tették közzé, pénteken fenyegették meg, egyiküknek megfélemlítés céljából szöveges üzenetet is küldtek a mobiltelefonjára, amelyben a privát lakcíme is szerepelt. Az újság két jelentős munkatársáról van szó – közölte Dmitrij Muratov, a Novaja Gazeta igazgatója az Interfax hírügynökség szerint.

Szergej Szokolov főszerkesztő szerint a fenyegetések “az Anna Politkovszkaja meggyilkolásáról folyó nyomozással és az újságnak az Anna által képviselt (szerkesztőségi) irányvonalával kapcsolatosak”. A szerkesztőségi közlemény szerint a “rendvédelmi szerveket tájékoztatták a kialakult helyzetről”.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.