Nagyvilág

Helikopter és kisrepülőgép ütközött össze Bécsújhelynél

Egy helikopter és egy kisrepülőgép zuhant le kedden délután Bécsújhely (Wiener Neustadt) közelében. A balesetben mindkét pilóta meghalt. A gépek roncsai több száz méteres körzetben szóródtak szét.

Négyszáz méter magasságban összeütközött kedden egy helikopter és egy sportrepülőgép az ausztriai Wiener Neustadt közelében. A Robinson RH44 típusú helikopter és a Katana DA-40 típusú, négyüléses sportrepülőgép Bécsújhelytől délre egy erdős területre zuhant, viszonylag távol lakott területektől. A sportrepülőgép pilótája még élt, amikor a mentőalakulatok a helyszínre érkeztek, de kórházba szállítása közben belehalt sérüléseibe.


A rendőrség az osztrák légiforgalmi ellenőrzésre hivatkozva jelentette be, hogy mindkét légi járművön csak egy-egy pilóta tartózkodott, amikor a két gép összeütközött egymással.


Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, amely repülésre megfelelő időjárási viszonyok közepette történt. Az osztrák tömegtájékoztatásban megszólaltatott szakértők szerint feltehetően az egyik pilóta valamiért nem láthatta a másik gépet. Az ÖAMTC közlekedési klub repülési szakértője szerint holttérbe kerülhetett az egyik légi jármű, és a másik gép pilótája így nem láthatta a veszélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik