Nagyvilág

Szálloda lesz bin Laden búvóhelyéből

Az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének, Oszama bin Ladennek az egykori afganisztáni titkos rejtekhelyét nemsokára már turisták is felkereshetik. Az elképzelések szerint a látogatók a földalatti barlangrendszerben kialakított hotelben éjszakázhatnak.

A Dzsalalabad közelében lévő, kelet-afganisztáni Tora Bora hegység barlangrendszeréből mintegy 2 milliárd forintnak megfelelő összeg ráfordításával szállodákat és éttermeket alakítanának ki. Az egyik brit napilap szerint Khandhar tartomány egykori kormányzója, Gul Agha Sherazi azt szeretné elérni, hogy a hely ne csak a terrorizmus miatt legyen ismert, hanem a turizmus révén is. Elmondása szerint, mielőtt még Oszama bin Laden 2001-ben búvóhellyé alakította volna át a barlangrendszert, a környék nagyon népszerű piknik- és kiránduló célpont volt.

Az al-Kaida terrorszervezet vezetője terroristáival együtt Tora Borán húzta meg magát, amikor az amerikai légierő nagy erejű bombázás alá vette a területet. Gul Agha Sherazi szerint Tora Bora nagyon is biztonságos, ám ennek ellent mond az a tény, hogy ebben a hónapban két újságíró is meghalt ezen a környéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik