Nagyvilág

Tömegverekedések Berlinben és Augsburgban

Összesen több mint nyolcvanan megsérültek és fele ennyien kerültek rács mögé, miután két németországi futballmeccsen is tömegverekedés tört ki.




Tömegverekedések Berlinben és Augsburgban 1

nemetfoci.lap.hu.

Tömegverekedések Berlinben és Augsburgban 1
Tömegverekedések Berlinben és Augsburgban 3


Tömegverekedésekre és letartóztatásokra került sor a német harmadosztálybeli Hertha BSC II-Dynamo Dresden és a Bundesliga II-ben rendezett FC Augsburg-1860 München labdarúgó-mérkőzéseken.

Berlinben a drezdai szurkolók már meccs (1-1) alatt füstbombákat gyújtottak és székeket téptek ki a helyükről, ám amikor a hazai gárda 86. percben kiegyenlített, végképp elszabadultak az indulatok: a vendéghívek be akartak özönleni a pályára, a könnygázt és gumibotot bevető rendőrök közül 23-an megsérültek; 22 huligán kerültek rács mögé.

Augsburgban az 1860 München drukkerei okoztak botrányt, akik már az őket odaszállító busz több ablakát kitörték, majd leszállva üvegpalackokkal dobálták meg a helyi járókelőket. A 3-0-s hazai győzelemmel végződött bajnoki találkozón mintegy 150-en randalíroztak a vendégszektorban, a rendőrök könnygázzal próbálták megfékezni őket. A szurkolók közül 56-an szorultak ápolásra látásproblémákkal, míg 21-en az őrszobán töltötték az éjszakát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik