Nagyvilág

A G6 a terrorizmus ellen

A hat belügyminiszter tanácskozásának a terrorizmus elleni küzdelem volt a központi témája, de szóba került az illegális bevándorlás elleni együttes fellépés is.

Az Európai Unió hat legnépesebb országa együtt fog működni azon internetes honlapok és portálok elleni fellépésben, amelyek magasztalják a terrorizmust – állapodtak meg csütörtökön a hat állam belügyminiszterei.

Franciaország, Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Spanyolország belügyminiszterei egyezségre jutottak abban is, hogy kormányaik megosztják egymással a robbanóanyagok, különösen a folyékony robbanóanyagok kutatásában szerzett információikat. Az angliai Stratford-Upon-Avon közelében tartott találkozón megfogadták: mindegyikük szorgalmazni fogja saját hazájában, hogy fordítsanak több pénzt a folyékony robbanóanyagokkal kapcsolatos kutatásokra.

John Reid brit, Nicolas Sarkozy francia, Ludwik Dorn lengyel, Wolfgang Schäuble német, Giuliano Amato olasz és Alfredo Pérez Rubalcaba spanyol belügyminiszter kötelezettséget vállalt, hogy minden erejükkel igyekeznek nyomon követni a robbanóanyagok szállításait, megakadályozni az ilyen anyagok csempészetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik