Külföld

Amerikai stadionokban robbantanának?

admin
admin

2006. 10. 19. 08:03

Az amerikai belbiztonsági minisztérium figyelmeztette az illetékes hatóságokat arra, hogy ismeretlen tettesek robbantásos merénylettel fenyegették meg az amerikaifutball-szövetség (NFL) stadionjait hét egyesült államokbeli városban.

A fenyegetés szerint – amely hétfőn jelent meg a www.thefriendsociety.com című internetes oldalon – radioaktív anyagokat tartalmazó úgynevezett piszkos bombákat csempésztek be az országba, és jövő vasárnap támadásokat követnek el velük futballstadionok ellen – tájékoztatott a minisztérium.

„Erős kétkedéssel fogadtuk ezt a fenyegetést, úgy gondoljuk, nem komoly, mert nem támasztja alá semmilyen bizonyíték vagy hírszerzési értesülés, mégis szükségesnek véltük értesíteni a szövetségi, a szövetségi állami, a helyi, illetve a magánszektorhoz tartozó partnereket. Nem kértük tőlük a biztonsági intézkedések szigorítását” – mondta Jarrod Agen, minisztériumi szóvivő.

A minisztériumi értesítő szerint a szóban forgó hét város: Miami, New York, Atlanta, Seattle, Houston, Oakland, a Missouri állambeli California és Cleveland. A honlapon – amelyet hírügynökségek szerint szerdán nem lehetett elérni – helyenként durvaságok voltak találhatók, de nincs arra utaló jel rajta, hogy köze lenne iszlám szélsőségesekhez.

Az NFL kiadott egy közleményt, amely szerint stadionjai nagyon jól védettek.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.