Nagyvilág

Amerikai stadionokban robbantanának?

Az amerikai belbiztonsági minisztérium figyelmeztette az illetékes hatóságokat arra, hogy ismeretlen tettesek robbantásos merénylettel fenyegették meg az amerikaifutball-szövetség (NFL) stadionjait hét egyesült államokbeli városban.

A fenyegetés szerint – amely hétfőn jelent meg a www.thefriendsociety.com című internetes oldalon – radioaktív anyagokat tartalmazó úgynevezett piszkos bombákat csempésztek be az országba, és jövő vasárnap támadásokat követnek el velük futballstadionok ellen – tájékoztatott a minisztérium.

„Erős kétkedéssel fogadtuk ezt a fenyegetést, úgy gondoljuk, nem komoly, mert nem támasztja alá semmilyen bizonyíték vagy hírszerzési értesülés, mégis szükségesnek véltük értesíteni a szövetségi, a szövetségi állami, a helyi, illetve a magánszektorhoz tartozó partnereket. Nem kértük tőlük a biztonsági intézkedések szigorítását” – mondta Jarrod Agen, minisztériumi szóvivő.

A minisztériumi értesítő szerint a szóban forgó hét város: Miami, New York, Atlanta, Seattle, Houston, Oakland, a Missouri állambeli California és Cleveland. A honlapon – amelyet hírügynökségek szerint szerdán nem lehetett elérni – helyenként durvaságok voltak találhatók, de nincs arra utaló jel rajta, hogy köze lenne iszlám szélsőségesekhez.

Az NFL kiadott egy közleményt, amely szerint stadionjai nagyon jól védettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik