Nagyvilág

Népszerűtlen a holland pedofilpárt

Hollandiában mégsem indul a következő parlamenti választásokon a pedofilok pártja. Ezt maga a szervezet jelentette be arra hivatkozva, hogy nem tudta összegyűjteni a szükséges számú támogató aláírást.

A holland pedofilpárt (hivatalos nevén a Testvéri szeretet, szabadság és sokféleség pártja) idén májusban bontott zászlót, a hivatalos bejelentés szerint azért, hogy „javítson” a pedofilokról kialakult, rendkívül elítélő képen. A szervezet programja szerint engedélyezni kellene, hogy minden, 16 évesnél idősebb személy játszhasson pornófilmekben, a szexuális kapcsolatok „beleegyezéses” alsó korhatárát pedig le kellene vinni 12 évre. Ám a párt megalapítója, a 62 éves Ad van den Berg szerint nem csak a gyermekpornográfia melletti kiállás lett volna kampánytémájuk, programjuk ennél jóval bővebb. Így például sürgették a miniszterelnöki tisztség és a szenátus felszámolását, a kemény drogok legalizálását és azt, hogy mindenkit automatikusan életfogytiglani börtönre ítéljenek, ha másodszor is gyilkosságot követ el.

A párt színrelépése Hollandiában hatalmas felháborodást keltett, s egy pedofilellenes szervezet rögtön keresetet adott be, kérve betiltását. A hágai kerületi bíróság azonban ezt idén júliusban elutasította, mondván, hogy a választókra kell bízni a különböző politikai pártok vonzerejének megítélését. S a jelek szerint valóban ez történt, hiszen a párt még ahhoz sem talált elég támogatót, hogy elindulhasson a novemberre kitűzött előrehozott parlamenti választásokon. Igaz, szakértők ezt eleve így is jósolták, mondván: a pedofilok jellemzően rejtőzködők, így aligha fogják aláírásukkal támogatni a pártot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik