Nagyvilág

Afgán terrorsejteket azonosítottak be

Robbantásos merényletek elkövetésével megbízott két afganisztáni sejtet azonosítottak be Kabulban – közölte hétfőn a NATO-vezetésű afganisztáni nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egyik parancsnoka.

Az ISAF katonái együttműködve az afgán biztonsági szervekkel azon dolgoznak, hogy semlegesítsék ezeket a csoportokat, amelyek robbantásos támadásokra készülnek – tette hozzá Frank Le Bot tábornok, az ISAF közép-afganisztáni kontingensének francia parancsnoka. A tábornok elismerte, hogy az afgán fővárosban az utóbbi időben megszaporodtak az öngyilkos merényletek.

A tálibok mozgalmának aktivistái és Gulbuddin Hekmatjar afgán hadúr, volt miniszterelnök hívei arra törekszenek, hogy Kabulban állandósuljanak a terrorcselekmények, azt a látszatot keltve, hogy az afgán kormány és a biztonsági erők az alapvető biztonságot sem tudják garantálni.


Az Afganisztánban állomásozó NATO-erők illetékeseinek hétfői közleménye arról számolt be, hogy az észak-atlanti szövetség katonái 52 feltételezett felkelőt öltek meg a közép-ázsiai ország déli részén egy ütközetben vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik