Külföld

Nem indul bűnvádi eljárás Slota ellen

admin
admin

2006. 10. 02. 17:42

Ján Slota nem marasztalható el és nem vonható büntetőjogi felelősségre a magyarellenes kijelentésekért - így döntött az illetékes szlovák ügyész a rendőrségi vizsgálat alapján.

A jelenlegi szlovák kormánykoalícióhoz tartozó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke évek óta sértő kijelentéseket tesz a magyarokra és a romákra. Ján Slota leplezetlen magyarellenes megnyilvánulásaira reagálva az MKP augusztus 14-én – nemzetgyalázás bűntette címén – rendőrségi feljelentést tett a politikus ellen.

A SITA hírügynökség hétfőn közzétett értesülése szerint a rendőrség nem tesz bűnvádi indítványt Slota ellen, mert cselekedete nem minősül más nemzethez, más fajhoz vagy felekezethez tartozó személy elleni gyalázkodásnak. A szlovák hírügynökség érdeklődésére a szóvivő elmondta: a rendőrség megállapításait a kerületi ügyész nem találta elegendőnek ahhoz, hogy az MKP feljelentése nyomán bűnvádi eljárást kezdeményezzen Slota ellen.

A Magyar Koalíció Pártja egyelőre nem reagál a fejleményre, megvárja, amíg hivatalosan értesítik a feljelentés hiábavalóságáról – közölte Bugár Béla, az MKP elnöke. A magyar párt ezt követően jogászokkal konzultál majd arról, hogy a döntés ellen fellebbezzen-e.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.